05 noviembre 2007

L'H Confidencial

Cicle de Cinema Negre: Hammett i el cinema


En aquest cicle farem un recorregut per la relació del pare de la novel·la negra nord-americana, Dashiell Hammett (1884-1961), amb el cinema.

A Dash & Lilly veurem la relació de Hammett amb Lillian Hellman, la seva companya, l'alcohol i el Comitè d'Activitats Antiamericanes; continuarem amb El hombre de Chinatown, adaptació de la novel·la de Joe Gores, protagonitzada per un Hammett convertit en personatge de ficció. escriptor i detectiu al mateix temps; després vindrà La cena de los acusados, una deliciosa comèdia policíaca, protagonitzada per Nick i Nora Charles i adaptació de la novel·la L'home flac, en la qual Hammett va participar també com a coguionista; i finalitzarem amb una de les grans pel·lícules negres de tots els temps, El halcón maltés, amb un Sam Spade interpretat per Humphrey Bogart, que el convertí en l'arquetip del detectiu privat.

· dijous, 8 de novembre a les 19 h. Dash & Lilly, de Kathy Bates.

Dash & Lilly (EUA, 1999). Directora: Kathy Bates. Intèrprets: Sam Shepard , Judy Davis, Bebe Neuwirth, Laurence Luckinbill, David Paymer.

Dashiell Hammett i Lillian Hellman, dos famosos escriptors en el Hollywood dels anys quaranta, mantenen una explosiva relació amorosa al marge de les convencions. El seu activisme polític els farà estar en el punt de mira del senador McCarthy i la seva cacera de bruixes, a conseqüència de la qual Hammett anirà a la presó acusat de comunista. La seva vida ja mai més serà la mateixa.

· dijous, 15 de novembre a les 19 h. El hombre de Chinatown, de Wim Wenders

Hammett (EUA, 1982). Director: Wim Wenders. Intèrprets: Frederic Forrest, Peter Boyle, Marilu Henner, Roy Kinnear, Elisha Cook Jr., Lydia Lei, R.G. Armstrong, Michael Chow, Samuel Fuller.

San Francisco, 1928. El novel·lista Samuel Dashiell Hammett es requerit per Jimmy Ryan, vell amic i mentor. Aviat es veurà investigant la desaparició d'una misteriosa prostituta asiàtica anomenada Crystal en el barri xinès. El cas sembla fàcil, però aviat les coses es comencen a complicar... Adaptació de la novel·la Hammett, de Joe Gores.

· dijous, 22 de novembre a les 19 h. La cena de los acusados, de W.S. Van Dyke

The Thin Man (EUA, 1934). Director: W.S. Van Dyke. Intèrprets: William Powell, Myrna Loy, Maureen O'Sullivan, Nat Pendleton, Cesar Romero, Minna Gombell.

La desaparició d'un reconegut inventor a Nova York desferma l'esperit d'aventura de la dona d'un ex detectiu, Nick Charles, que insisteix fins que el seu marit accepta el cas. Adaptació d' El home flac de Dashiell Hammett.

· dijous, 29 de novembre a les 19 h. El halcón maltés, de John Huston

The Maltese Falcon (EUA,1941). Director: John Huston. Intèrprets: Humphrey Bogart, Mary Astor, Gladys George, Peter Lorre, Barton McLane, Lee Patrick, Sidney Greenstreet.

El soci de Sam Spade és assassinat en el decurs d'una feina de vigilància juntament amb la persona a qui havia de seguir. Spade iniciarà una investigació per aclarir la mort del seu company, involucrant-se en una turbulenta trama al voltant d'una petita estàtua que els templers havien regalat al rei d'Espanya. Adaptació d' El falcó maltès, de Dashiell Hammett.

Biblioteca la Bòbila
Pl.de la Bòbila, 1
08906 L'Hospitalet

Metro: L5 Can Vidalet | Trambaix: T1, T2, T3 Ca n'Oliveres | Autobusos: L'H2, EP1, Esplujust

No hay comentarios: